• Voorafgaand aan de topper tegen ODC kreeg DVG een tegenslag te verwerken door het uitvallen van Twan van de Broek op de training met een knieblessure. Hierdoor werd de spoeling voorin wat dunner omdat Rens van Hastenberg zich ook nog in de lappenmand bevind. Hopelijk kunnen we deze twee krachten na de winterstop, samen met Aaron van Dooren, weer terug verwachten zodat we op volledige oorlogssterkte aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen.


  De één zijn dood is echter de ander zijn brood en daardoor mocht Lars Cuijten zijn basisdebuut maken als rechtsbuiten. Verder waren er geen wisselingen t.o.v. de vorige wedstrijd tegen Wilhelmina. DVG begon uitstekend aan de wedstrijd waarin uiteindelijk weinig goed voetbal was te zien, maar wel een hoop strijd en daardoor ook gele en rode kaarten.


  Na een minuut of 10 kon DVG de bal veroveren op het middenveld en was het Luuk van de Ven die met een pass de diepgaande Lars Cuijten bediende. Deze nam de bal mee en schoot meteen raak in de verre hoek. Een vroege voorsprong voor DVG dus. DVG bleef daarna aandringen en was uit een corner meteen weer gevaarlijk. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Roy Groenendaal, maar zijn schot raakte in een overvol zestienmetergebied de paal.


  In de fase hierna gaf DVG het initiatief steeds meer uit handen en werd het verder teruggedrongen richting eigen zestien. De ruimtes werden groter en voetballend kwam DVG er steeds minder vaak uit wat dan ook resulteerde in enkele kansen voor ODC. Een prima gecombineerde aanval van ODC eindigde bij de speler die hem zelf opzette, Anir Marouche, maar zijn inzet werd gekeerd door Merijn Verhoeve. Een minuut of tien later was het de spits van ODC die net voor langs schoot. DVG werd daarvoor nog een keer gevaarlijk via een kopbal, maar het was duidelijk ODC die het betere van het spel kreeg voor de rust. Uiteindelijk was het via een voorzet van links dat de opgekomen Teun Timmermans de bal binnen kon koppen in een zestienmetergebied waar vele DVGers stonden te kijken hoe dat gebeurde.


  Het was belangrijk dat DVG het goede spel van het eerste kwartier weer een vervolg ging geven na de rust. Het spel na rust was beter en zodoende kreeg DVG ook wat meer kansjes. Jurre van Vechel kon na rust bijna profiteren van miscommunicatie in de verdediging bij ODC tussen een verdediger en de keeper, maar de keeper kon net op tijd herstellen met een sliding. Daarna kreeg DVG nog twee mogelijkheden via Luuk van de Ven die ervoor koos om te schieten op ongeveer 20 meter van de goal. Maar deze pogingen vormde geen gevaar voor de keeper van ODC. Daarna volgden er nog wat schietkansen voor Lars Cuijten en voor ODC'er Anir Marouche maar uitgespeelde kansen bleven aan beide kanten uit in de tweede helft. Wellicht was de grootste kans uit een voorzet van Vince Kapteijns waar de mee opgekomen Sander van de Ven net onderdoor ging.


  De grootste kans voor ODC was tien minuut voor tijd uit een corner toen bij de tweede paal Teun Timmermans na een bal die werd doorgekopt zelf over het doel kopte. In de slotfase viel er nog een rode kaart bij ODC waardoor DVG nog aan een klein slotoffensief kon beginnen. Hierin werd nog een kopbal van Jurge van der Velden van de lijn afgehaald en daardoor eindigde deze derby op basis van het spelbeeld terecht onbeslist.

  Volgende week zondag speelt DVG thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen BMC uit Berlicum om 14:00 (!).