Wedstrijdverslag: DVG 1-Nieuwkuijk 1      1 - 1     
 
  DVG-1 bedwingt koploper Nieuwkuijk  
     
 
 

DVG bedwingt koploper Nieuwkuijk

In een enerverende wedstrijd waar veel gebeurde wist DVG tegen koploper Nieuwkuijk een remise af te dwingen. Achteraf gezien misschien te weinig aangezien geruime tijd tegen 10 man werd gespeeld.

De rood-gelen begonnen goed en agressief aan de wedstrijd. Teun Welvaarts zorgde met snelle voorzetten voor veel gevaar. Hierna kwam Nieuwkuijk iets beter in het spel , maar ze moesten al snel met 10 man verder. Een misverstand achterin, waarbij de keeper de bal buiten de 16 met de hand beroerde betekende rood.

Snel daarna kwam DVG op voorsprong toen binnen de 16 een bal met de hand werd beroerd en de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. Koen van de Sande voltrok het vonnis 1-0 en DVG was duidelijk de bovenliggende partij.

Via Luuk van de Ven werd regelmatig de aanval gezocht. Door onzorgvuldigheid met de laatste pass leverde dit niet veel kansen op. Op slag van rust scoorde de koploper uit een scrimmage 1-1.

Tijdens de rust moest de sterk spelende Aaron van Dooren het veld verlaten met een enkelblessure en Jurre Traa was zijn vervanger. Nieuwkuijk bleef opportunistisch spelen en DVG had hier weinig problemen mee.

Een goede actie van Sander van de Ven op de achterlijn kwam helaas niet bij een van de vrijstaande spitsen. De wedstrijd werd verhitter met als resultaat een aantal gele kaarten. Tot overmaat van ramp kreeg Luuk van de Ven zijn 2e ( geheel onterecht), maar dit betekende wel dat het 10:10 werd. Roy Groenendaal had ondertussen het veld moeten verlaten met een dreigende hamstringblessure.


De scheids liet lang doorspelen maar de eindstand bleek achteraf in de rust reeds bereikt. Een punt tegen de koploper zou je kunnen zien als bonus, maar met iets meer doortastendheid had er wellicht iets meer ingezeten

 

 
Stand 3e klasse C
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor