Wedstrijdverslag: DVG 1-Den Dungen 1      0 - 0     
 
  Brilstand bij DVG en Brulstand in Eindhoven  
     
 
 

DVG-Den Dungen een boeiende 0-0

Zondagmorgen word ik wakker van een stralende zon die door het dakraam schijnt. Tis Moederdag dus alle moeders worden vandaag terecht in het zonnetje gezet, helaas is het voor mij de eerste keer dat ik geen cadeautje, tekening of gedichtje hoeft te maken. Mijn lieve moederke is een half jaartje geleden helaas overleden. Maar vergeten zal ik ze nooit mijn schatje, maar het leven gaat gewoon weer door en er staat een heerlijke voetbalmiddag te wachten. De avond ervoor zei ik tegen munne maat “de laar” een negen puntenmiddag wordt het morgen. Ik zie hem fronsen, ik zeg eerst DVG, dan AZ en als toetje op de kaart mun clubje PSV.

Tis iets over half 3 als er op het hoofdveld afgetrapt wordt voor een belangrijk duel voor DVG om uit de degradatiezorgen te blijven. Er staan 2 ploegen op het veld die er een leuke wedstrijd van willen maken. In de 9e minuut krijgt DVG een hoekschop die door Roy Groenendaal scherp ingedraaid wordt en rakelings langs gekopt wordt door Bart de Windt. In de beginfase voetbalt Den Dungen wat makkelijker als DVG zo krijgen ze in de 13e minuut een goede schietkans, maar deze wordt weer goed gepakt door Mark Faes.

Toch verschuilt ook DVG zich niet en is Bart de Windt gevaarlijk met een afstandsschot en daarna zet hij Pim Verboom geheel vrij bij de 2e paal. Deze inzet wordt echter knap gekeerd door de keeper van Den Dungen. In de 27e minuut en 29e minuut is Den Dungen 2 keer gevaarlijk voor het DVG doel en heeft DVG toch wel een beetje geluk dat het met 0-0 de kleedkamer ingaat.

Ook in Alkmaar staat het dan 0-1 en zo staat de teller dan op 1 punt en moet er nog heel wat gebeuren om aan de negen punten te komen. DVG trainer Henri van den Braak heeft zijn jongens in de rust weer de juiste spirit meegegeven zoals zo vaak de laatste wedstrijden. DVG komt dan ook sterker uit de rust als Den Dungen en toont meer drang naar voren. In de 64e minuut kopt Bart de Windt een voorzet van Peter Versantvoort knap terug op Jurre van Vechel. Deze wordt jammer genoeg net onderschept door een goed oplettende Den Dungen verdediger. Inmiddels is AZ langs zij gekomen en staat het 1-1, of het door het zonnetje komt of door de spanning maar er gloort weer hoop. Gejuich klinkt er achter de goal van Dungen als AZ de 2-1 maakt.  DVG wordt nog gevaarlijk door een knappe actie van Bart de Windt die de bal knap vrijspeelt op de 16 maar dan helaas recht op de keeper schiet. De uiterst vermakelijke wedstrijd eindigt uiteindelijk in een verdiende 0-0 stand en zo blijft DVG voor de 6e keer ongeslagen en wacht donderdag om 20.15 uur SCG'18. Deze  belangrijke wedstrijd wordt gespeeld in Sint-Michielsgestel. Inmiddels heeft AJAX de 2-2 binnen geschoten en ligt de druk weer in Eindhoven. Om een lang verhaal kort te maken ben ik met 3 punten naar huis gegaan met dank aan KNVB, die had beter de zeer goed leidende scheidsrechter bij DVG ( Dhr, Tunders)   kunnen laten fluiten.

 
Stand 3e klasse C
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor