Wedstrijdverslag: DSC 1 - DVG 1       1 - 3      
 
  Belangrijke winst DVG1  
     
 
 

DVG SLAAT GENADELOOS TOE IN SLOTFASE !!!!!!

Vrijdagavond waren we allemaal toch wel een beetje benieuwd wat er ging gebeuren. Dat Peter Korsten weer de Pubquiz van DVG won was niet zo vreemd (wederom top geregeld door Kiske de Leest en good old Marc de Laat). Maar dat Rutte en De Jonge zouden mededelen dat er geen supporters meer aanwezig mochten zijn tijdens alle sportwedstrijden viel toch wel heel zwaar op ons dak. Zo konden al die trouwe supporters van ons clubje niet afreizen naar Kerkdriel. Omdat ik nog niet in het bezit ben van een perskaart moest ik ook mijn informatie zien te krijgen van de wel aanwezige spelers/begeleiders (overigens niet de minste). Maar schrijven over iets wat je niet gezien hebt is toch een beetje vreemd. Net zoiets als je voor het eerst de kundige programma’s zag van Goedele Liekens of dat je PSV op de slotdag in 2007 kampioen zag worden. Je moet het toch eerst meegemaakt hebben om erover mee te kunnen praten.

Zo hebben we helaas een hele goede wedstrijd van onze DVG ers moeten missen. Op 17 Oktober werd er met 1-4 nog verloren van DSC na een hele slechte 1e helft. De uitwedstrijd was door de KNVB naar voren geplaatst omdat deze volgend jaar gelijk viel met het 90-jarig bestaan van DSC. Zo konden we proberen om de zaak weer recht te trekken.

Het begin van de wedstrijd was nog een beetje tam en wisten de spelers elkaar nog niet altijd makkelijk te vinden. Maar DVG was zeker niet de mindere, toch werd het 1-0. Een indraaiende vrijetrap vanaf rechts werd door de meeste gemist, maar niet door DSC-speler Bas Vos deze tikte de bal binnen.

Het jonge DVG-team van trainer Henri van den Braak was door deze tegenvaller niet aangeslagen maar rolde de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker.  Met veel inzet een zeer goed positiespel werd DSC naar achteren gedrukt.

Een schot van Aron van Dooren werd in de 35e minuut gekeerd door de keeper en ook een vrije kopbal van Tijn van Heertum ging er niet in. DVG zette nog een tandje bij voor de rust en zo kreeg de laatste weken in zeer goede vorm verkerende Jurre van Vechel een uitgelezen mogelijkheid. Maar in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van DSC hield hij het hoofd niet koel.

Lag het vorige week nog aan de voeding in de rust nu lag het duidelijk aan de gedrevenheid die ervan afspatte. Furieus kwamen ze uit het kleedlokaal (Laar kon nog net op tijd de deur opendoen), zo was het al in de 47e minuut 1-1. Een goed genomen corner van Roy Groenendaal werd tegen de touwen gekopt door Teun Welvaarts .

De honger was nog niet gestild en de DVG-ers gingen fel op zoek naar de voorsprong. Koen van de Sande had met 2 kopkansen de 1-2 op zijn hoofd maar ook deze gingen er niet in. DVG was de betere maar had toch ook het geluk dat DSC in de 80 en 84 minuut 2 kansen om zeep hielp. Het geeft wel aan hoe de laatste weken de vorm en geloof terug is bij DVG want ze bleven opzoek naar de welverdiende voorsprong.

De beloning kwam er alsnog in de uiterste slotfase. Nadat DVG  met het inbrengen van weer 2 jeugdspelers (Rens Hastenberg en Jorg van Lierop) wat extra energie in het elftal gepompt had viel de 1-2 in de 90e minuut. Een voorzet van Teun Welvaarts werd binnen getikt door Jorg van Lierop. Volgens mij de 1e oud Olland-speler die een goal maakt in DVG 1. Dat uiteindelijk ook nog de 1-3 viel, door wie anders als Jurre van Vechel was de kers op de taart.

DVG heeft zich met deze overwinning weer wat verder naar boven gewerkt. Trainer Henri van den Braak was dan ook zeer tevreden met het vertoonde spel en  kijkt dan ook uit naar zondag. Dan wacht de uitwedstrijd naar Schijndel waar koploper Schijndel/ De Wit de volgende tegenstander is.

 
Stand 3e klasse C
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor