Wedstrijdverslag: DVG 1-Nijnsel 1      0 - 1     
 
  DVG verliest 1e thuiswedstrijd  
     
 
 

DVG-Nijnsel, uitslag 0-1

DVG speelde de eerste thuiswedstrijd van de competitie, nieuwe stijl. Corona maatregelen en dus ook geen publiek langs de lijn. Een maatregel die goed werd nageleefd. Dit kwam misschien mede door de live stream waardoor de wedstrijd ook via youtube gevolgd kon worden. Een paar “zwartkijkers” werden er wel gespot maar die bevonden zich buiten het sportpark.

DVG startte erg sterk, de eerste vrije trap op de helft van Nijnsel mondde uit in een hoekschop die door de verdediging van Nijnsel werd weggewerkt. De bal werd opnieuw ingebracht en Bas van Houtum kopte de bal de vrije ruimte in en kruiste voor de Nijnselse verdediger die hem daarbij aanraakte en daardoor een strafschop veroorzaakte. De klok had nog maar tot 2 geteld. Bas van Houtum nam zelf het initiatief maar schoot de bal vol op de lat. Een belangrijk feit al zo vroeg in de wedstrijd.

DVG bleef aandringen en via goed combinatiespel vooral over de linkerkant, kwamen er meer kansen. Uit een van die voorzetten vanaf links was er bijna een tip-in. Nijnsel moest het hebben van countervoetbal. Een foutje van de Liempdse verdediging leverde de eerste goede kans op voor Nijnsel. Merijn Verhoeven keerde het gevaar  ten koste van een hoekschop. Een nieuwe voorzet van de voet van Jurre van Vechel, die goed op dreef was, werd door Nijnsel bijna in eigen doel gekopt. DVG was voetballend beter maar de counters van Nijnsel waren af en toe ook gevaarlijk. Voor de rust nog een paar schoten van beide teams maar zonder doelpunten. Ruststand 0-0.

Na de rust hetzelfde beeld met meteen ook weer een goede kans voor DVG. Een hoekschop kwam terecht bij de mee opgekomen Koen van de Sande. Eerst met het hoofd en daarna de bal vol op de wreef. Met een snelle reactie van de keeper van Nijnsel werd een zeker doelpunt voorkomen. Na een inspeelpass van Tijn van Heertum dribbelde Jurre van Vechel de 16 meter in en ging over een knietje. De scheidsrechter vond 1 penalty blijkbaar wel genoeg en liet doorspelen. Een goed schot van Bas Smulders werd ook weer tot hoekschop verwerkt.

Ook Nijnsel kreeg kansen. Een diagonaal schot ging voorbij het Liempdse doel. Dit was eigenlijk een soort van ommekeer in de wedstrijd. DVG raakte de controle op het middelveld kwijt. Een lang durende aanval van Nijnsel werd breed gespeeld en met een strak diagonaal schot werd nu wel het doel getroffen: 0-1. Dit was een domper voor DVG maar er was nog voldoende tijd om de verdiende gelijkmaker te scoren. In het laatste kwartiertje werd met een lange bal geprobeerd om via de 2 kopsterke aanvallers, Bas van Houtum en de ingevallen Jurge van der Velden, het doelpunt te forceren. Het wilde echter niet lukken, de bal viel niet goed. Nijnsel kreeg in die fase ook nog riante kansen om de overwinning veilig te stellen maar faalde in de afwerking. Het bleef bij die ene treffer: 0-1.

Terugkijkend was de gemiste penalty in de 2e minuut belangrijker als toen werd gedacht. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Engelen op de rol. Als het aan DVG ligt is die ook weer via de livestream thuis te volgen.

DVG 2 speelde uit tegen Schijndel 3 en won met 2-3. De DVG dames daarentegen verloren hun uitwedstrijd met 4-1 van het combinatie team Heeswijk/Avesteijn.

 

 
Stand 3e klasse C
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor