Wedstrijdverslag: RK Deso 1 - DVG 1       1 - 7      
 
  7 klapper DVG-1  
     
   
     
 
 

7-klapper voor DVG-1 tegen Deso

In de laatste poulewedstrijd van de beker speelde DVG een uitwedstrijd tegen RK DESO uit Oss. Een ploeg die we in het verleden ook in de competitie al zijn tegengekomen. Na 2 eerdere winstpartijen was een gelijkspel tegen DESO genoeg om door te gaan in de beker.

De openingsfase speelde zich voornamelijk op het middenveld af en waren er over en weer weinig kansen voor het doel. De eerste aantekening in mijn boekje betekende ook meteen de 0-1. Slecht uitverdedigen van DESO resulteerde in een voorzet die door Jurre van Vechel op waarde werd ingeschat. Een voorzet van Bas Smulders verraste de gelegenheidskeeper van DESO bijna. Hij moest 2 keer graaien voordat het gevaar geweken was. DVG was voetballend beter maar ook slordig in de passing, iets wat over de gehele wedstrijd gezegd kan worden. Een kopbal van DESO belandde in het zijnet. Kort voor rust was er nog een hoop te beleven. DVG verloor een duel op de achterlijn en de bal werd strak voorgegeven en via de binnenkant van de paal ingeschoten: 1-1. Lang kon DESO niet genieten van deze gelijke stand want na de aftrap ging Jaap Verhoeven op rechts er vandoor en zijn voorzet werd door de mee opgekomen Koen van de Sande hard ingekopt: 1-2. DVG kwam opnieuw in de problemen bij het achterin rond spelen van de bal. DESO onderschepte de bal en schoot op doel maar Merijn Verhoeven kon redden; echter in de rebound ontstond een rommelige situatie met een overtreding aan Liempdse zijde binnen de 16 meter. Strafschop voor de thuisploeg. Merijn Verhoeven stopte de penalty en ook in de rebound bleef hij overeind. Achteraf een belangrijke voorsprong met de rust in plaats van een gelijke stand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of het werd 1-3. Een hoekschop, genomen door Roy Groenendaal werd slecht verdedigd door DESO en de bal bleef vlak voor het doel een beetje hangen. Met een kort tikje was het Bas van Houtum die de wedstrijd hiermee feitelijk besliste. Vorige week scoorde Teun Welvaarts al met een fraai afstandsschot en gisteren was hij er ook op uit. De eerste keer ging de bal via de paal op de hakken van de keeper die nog snel moest zijn om de bal voor de lijn tegen te houden. Later was hij wel succesvol. DESO drong nog aan om de aansluiting te forceren en DVG verzuimde in die fase de bal gewoon rond te blijven spelen. Bij een aanval van DVG werd Twan van den Broek in de diepte aangespeeld en met een simpel ogend lobje werd de keeper kansloos gelaten: 1-4. De fut bij DESO was eruit en DVG speelde de wedstrijd gemakkelijk uit. Uit een hoekschop kopte Jurge van der Velden de 1-5 binnen. De 1-6 kwam vanaf afstand. Teun Welvaarts maakte de bal vrij voor het schot in de linker benedenhoek: 1-6. De 7e en laatste treffer werd vanuit een hoekschop, genomen door Melle Voets, door Bas van Houtum eenvoudig ingekopt. Door dit resultaat bekert DVG verder maar belangrijker is de wedstrijd van volgende week als de competitie weer begint. SCG ’18 komt op bezoek. De ex-club van Roy Groenendaal die erop gebrand zal zijn om de eerste 3 punten van de competitie in Liempde te houden.

DVG-2 verloor de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Heeswijk-2 met 0-2.

 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor