Wedstrijdverslag: DVG 1-Mariahout 1      3 - 0     
 
  DVG wint opnieuw van Mariahout (nu in beker)  
     
   
     
 
 

DVG wint opnieuw van Mariahout

In de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen kwam een oude bekende op bezoek. Mariahout was in het seizoen 2016/2017 ook al te gast op sportpark de “Roode Bleek”. Toen stond het kampioenschap op het spel en na een 0-1 achterstand werd historie geschreven met een 2-1 overwinning. Slechts 20 minuten had DVG de ranglijst aangevoerd en kaapte het kampioenschap voor de neus van BMC weg. Zaterdag waren de belangen niet zo groot maar uiteraard wilden beide teams voor de overwinning gaan.

De eerste helft was niet zo spannend als vorige week. Slechts een paar kansen vielen er te noteren. DVG opende met een tweetal gevaarlijke situaties voor het doel van Mariahout. Beide keren vanuit een verre ingooi van Luuk van de Ven. Beide pogingen werden ten koste van een hoekschop geneutraliseerd.

Mariahout was ijverig maar echte kansen kwamen er niet. Kort voor rust werd het scorebord na lange tijd van stilstaan weer eens aan het werk gezet. Een vrije trap op de 16-meterlijn werd door Bas Smulders ingeschoten. Het muurtje had een groot aandeel in dit doelpunt door de bal van richting te veranderen en de eigen keeper kansloos te laten: 1-0. Heel lang leek DVG niet te kunnen profiteren van deze voorsprong want kort daarna was er een ware scrimmage voor het Liempdse doel. Het was onmogelijk om te noteren wie en hoe de bal telkens weer werd ingeschoten en ook werd geblokt. Opluchting aan Liempdse zijde toen de bal uiteindelijk over de achterlijn gewekt kon worden. De hoekschop leverde niets op.

In de tweede helft begon Mariahout sterk en moest DVG verdedigend vol aan de bak. In van de verdedigende acties werd een speler van Mariahout, binnen de 16 meter gevloerd en werd een penalty toegekend. Deze werd door Merijn Verhoeven gestopt en deze actie was een soort van keerpunt in de wedstrijd.

Twan van den Broek kwam net te kort om tussen de laatste verdediger en de keeper de bal te onderscheppen maar meteen daarna viel de 2-0. Geen kans of mooie aanval maar een geweldig schot van Teun Welvaarts. Hij maakte de bal handig vrij en vanaf 25 meter leverde hij een pegel af waarbij de keeper alleen kon horen waar de bal was. De plof in het net was goed hoorbaar: 2-0.

Mariahout gaf niet op en door passfouten op het middenveld van DVG werd de opbouw meerdere keren onderbroken. Hierdoor bleef Mariahout in het spoor bleef in de jacht naar de aansluiting. De diepe ballen die achter de verdediging van Mariahout werden gelegd werden door een goed mee voetballende keeper onschadelijk gemaakt.

Ook aan DVG-zijde was doelman Merijn Verhoeven in goede doen. Penalty gestopt en ook in een paar 1-op-1 situaties was hij telkens de winnaar. De krachten bij  Mariahout vloeiden een beetje weg en na een dubbele gele kaart moesten ze ook nog eens met 10 man verder. Kort voor tijd werd de eindstand op het scorebord gezet. Tijn van Heertum versloeg de doelman, tussen de benen door, met een laag schot door het midden. Eindstand 3-0.

Volgende week zondag speelt DVG opnieuw tegen een oude bekende nl. DESO uit Oss. Deze uitwedstrijd begint “gewoon” om 14:30. Bij minimaal een gelijkspel bekert DVG-1 verder.

DVG-2 speelde thuis tegen Nijnsel. Een 1-0 voorsprong werd door de bezoekers omgebogen in een 1-2 overwinning.

 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor