Nieuws
 
  Corona7: Trainingen coronaproof m.i.v. 29 april hervat  
     
   
     
 
 

Corona-update7: Corona-proof trainen m.i.v. woensdag 29 april

 

De versoepeling van de maatregelen van de overheid, aangekondigd tijdens de persconferentie door onze minister president op 21 april, betekent voor DVG dat er vanaf 29 april door de jeugd gelukkig weer getraind kan worden.

Voorwaarden trainingen
Voor de trainingen gelden wel een aantal strikte voorwaarden:

  • De teams JO7 t/m JO13 kunnen samen buiten trainen, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • De teams JO15 t/m JO19 mogen samen buiten trainen, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden.
  • Steeds geldt: geen ouders langs de lijn of het veld. Bij het brengen en halen van hun kinderen mogen de ouders de velden niet betreden.
  • De kleedkamers blijven gesloten. Voor de training moeten de spelers zich thuis al verkleden en na de training douchen zij thuis.
  • De kantine blijft gesloten.
  • Zowel voor spelers als voor trainers/leiders geldt, dat als je verkoudheidsklachten of andere gezondheidsklachten (koorts, keelpijn) hebt, je níet naar de training komt.
  • Neem zelf een flesje drinken mee. Het is niet toegestaan om uit bekers of bidons van een ander te drinken.

     

Trainingsschema
Het jeugdbestuur heeft even tijd nodig om een nieuw trainingsschema te maken. Uitgangspunt is dat zoveel als mogelijk is op dezelfde dagen getraind zal worden als voor de coronaperiode. Er zal eerst afgestemd worden wat de mogelijkheden en eventueel wensen per team zijn.
Een probleem dat daarbij speelt is dat men al begonnen is met het groot onderhoud van de natuurgrasvelden. Hierdoor zijn alleen het kunstgrasveld, het middengedeelte van de oefenhoek en het kleine veldje achter het kunstgrasveld beschikbaar voor de trainingen.

Verder, maar dat mag duidelijk, blijft het voetbalterrein gesloten buiten de reguliere openingstijden.

Protocol sport
Momenteel werkt de KNVB met de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) en sportkoepel NOC*NSF aan een protocol sport. Naar aanleiding hiervan zal er sportbreed een protocol worden opgesteld om de veiligheid te waarborgen voor alle sportverenigingen in Nederland. De verwachting is dat dit protocol komend weekeinde bekend gemaakt wordt.

Wij verzoeken iedereen om zich uitdrukkelijk aan de voorwaarden te houden.

Nadere details zullen voor 29 april bekend worden gemaakt via de website, de diverse teamapps en de pupillen- en juniorenapp.

 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor