Wedstrijdverslag: CHC 1 - DVG 1       2 - 0      
 
  Onterecht verlies tegen koploper  
     
   
     
 
 

DVG doet zichzelf tekort tegen koploper.

DVG heeft zichzelf niet beloond met een verdiend gelijkspel tegen de koploper CHC. In Den Bosch werd het een 2-0 overwinning voor de thuisploeg die hierover niet te klagen had. Ook de staf van CHC was die mening toegedaan maar met 3 punten op zak is dit makkelijker toe te geven maar het was toch wel gemeend.

De winterstop is weer voorbij en op een hobbelig en zanderig veld van CHC was de openingsfase aftastend. Deze fase werd vooraf gedaan door een indirecte vrije trap voor CHC vanwege overschrijding van de 6 seconden regel van DVG-doelman Andrei Tomus. Het zou niet de laatste situatie zijn waarbij de scheidsrechter opviel. De vrije trap belandde vol op de paal.

DVG kon voetballend makkelijk mee met de koploper en was een paar keer gevaarlijk. Bas Smulders dwong de keeper van CHC op te treden en een volgende goede aanval werd net naast geschoten. Een hoekschop van DVG werd op de 16 meter lijn door CHC onderschept en in een paar seconden was het een hoekschop voor CHC. De snelle counter werd door Sander van de Ven ten koste van een hoekschop geneutraliseerd. Kort voor rust had DVG de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Twee opvallende beslissingen van de scheidsrechter gingen eraan vooraf. Een sliding door een CHC verdediger dreigde over de achterlijn te gaan maar de keeper raapte deze op. Terugspeelbal werd er gefloten. Op de achterlijn van CHC en zo’n 5 meter van de doelpaal. Het op afstand krijgen van de verdediging was bijna onmogelijk. Na een kort tikje van Martijn Caarls schoot Bas Smulders op doel en in de rebound werd er door DVG opnieuw op doel geschoten. De bal kwam in aanraking met een arm of hand en een strafschop was het verdict. Bas van Houtum was de vooraf aangewezen uitvoerder. Het schot had de juiste snelheid maar de keeper had de juiste hoek en ranselde de bal uit de onderst hoek. De hoekschop leverde niets op.

Kort voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap werd door Andrei uit de hoek gebokst maar in de rebound moest hij capituleren op het diagonale schot.: 1-0. Verdiend was het niet maar DVG moest de feiten accepteren.

Na rust had DVG goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Teun Welvaarts werd door Bas van Houtum ingekopt maar de keeper kon er nog een handje achter krijgen. Opnieuw een kopkans voor Bas maar nu ging de bal naast. Teun Welvaarts brak door de verdediging en werd ten koste van een vrije trap en gele kaart gestopt. De free-kick ging over het doel.

DVG drong aan en CHC kreeg daardoor voorin meer ruimte. Andrei Tomus hield DVG echter in de race. Dat CHC het moeilijk had bleek uit het vele en vervelende tijdrekken van CHC. Ballen werden ver weg getrapt en niet opgehaald en reserveballen werden tergend langzaam aangereikt. De scheidsrechter telde er wel veel blessuretijd bij maar de snelheid was volkomen uit de wedstrijd.

Een 100% kans op de beslissende 2e treffer voor CHC bleef uit en in de opvolgende aanval had Twan van den Broek de gelijkmaker voor het inschieten. Met zijn snelheid kwam hij 1 op 1 voor de keeper maar zijn inzet ging net naast. Kort voor tijd werd het dan toch nog 2-0 waardoor de resterende tijd eigenlijk niet meer belangrijk was. Als je de uitslag in de krant leest zou je denken dat CHC gewoon 3 punten bijschrijft maar DVG heeft zichzelf dus tekort gedaan.

Volgende week, 2 februari 14:30, speelt DVG thuis tegen DSC uit Kerkdriel. Uit werd er gewonnen maar resultaten uit het verleden………

 
Stand 3e klasse C
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor