Wedstrijdverslag: DVG 1-VV Trinitas Oisterwijk 1      2 - 0     
 
  DVG sluit jaar winnend af  
     
   
     
 
 

DVG wint laatste wedstrijd 2019

DVG heeft het jaar 2019 afgesloten met een thuisoverwinning op Trinitas. Vanwege de hevige regenval in de laatste tijd werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Door dit resultaat staat DVG mooi in de middenmoot en na de promotie, van vorig jaar, is dit een prima uitgangspunt voor het vervolg van de competitie.

DVG begon voortvarend aan de wedstrijd. Dit was de laatste weken ook vaak het manco. Trinitas werd vanaf het begin van de wedstrijd goed onder druk gezet en als je dan ook nog een vroege treffer maakt is de toon gezet. Teun Welvaarts kwam over de linkerkant goed door en op de punt van de 16 sneed hij naar binnen om met rechts uit te halen. Een goed geplaatst schot betekende het eerste doelpunt: 1-0. Niet veel later opnieuw een hoofdrol voor Teun. Bij het nemen  van een hoekschop raakte hij de paal van de hoekvlag en toucheerde de bal lichtjes om vervolgens opnieuw de bal voor te brengen. De scheidsrechter had dit niet gezien en was er veel ophef aan Trinitas-zijde maar daar bleef het ook bij.

Trinitas probeerde het veelal met lange ballen en daar had DVG zich vooraf op ingesteld. Sander van de Ven was centraal in de achterste linie het slot op de deur en Jordi van Kasteren was verhuisd naar het middenveld. Even was de defensie niet alert bij een snel genomen vrije trap kort bij het DVG doel. Andrei Tomus bewees echter zijn kwaliteiten en behoedde DVG, meerdere malen, voor de gelijkmaker. Trinitas beet fel van zich af en bij een paar stevige overtredingen moest er door de scheidsrechter met kaarten worden opgetreden. Ruststand was 1-0.

Na rust ging Trinitas op zoek naar de gelijkmaker. Maar eerst nog een kans voor DVG. Teun Welvaarts kwam net te kort om een voorzet van Tommy van Schijndel bij de tweede paal binnen te tikken. Een aanval van Trinitas over de rechterkant aan DVG-zijde zag er gevaarlijk uit. De breedtebal werd er door Sander van de Ven prima uitgelopen en het gevaar was afgewend. DVG had het moeilijk in die fase en kon slechts sporadisch zelf aanvallen. Met een solide Martijn Caarls werden de meeste aanvallen gepareerd en in geval van nood was Andrei alert genoeg om de nul te houden. 

Een paar kansjes waren er op de counter. Een tweede doelpunt zou wel beslissend zijn en dat kwam er ook. Een snelle aanval, wederom over de linkerkant, door Bas van Houtum. Zijn afgelegde bal bereikte Tommy van Schijndel die diagonaal inschoot: 2-0. Zijn eerste doelpunt in deze competitie werd met gejuich ontvangen. Dit was de mokerslag voor Trinitas en in de resterende tijd waren er niet veel hoogtepunten te beleven. DVG speelde de partij solide uit en Trinitas kon geen vuist meer maken.

De winterstop kan beginnen en met 17 punten uit 12 gespeelde wedstrijden staat DVG keurig op de 7e plaats.  Namens DVG wensen wij iedereen fijn feestdagen. Ook werd er afgelopen week bekend gemaakt dat voor het komende seizoen Henri van den Braak (nu in dienst bij Hilvaria) volgend seizoen trainer van DVG-1 zal zijn.

De DVG dames wonnen thuis met 2-1 van Nijnsel-2

 
Stand 3e klasse C
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor