Wedstrijdverslag: DVG 1-Boskant 1      7 - 3     
 
  1e Bekerwinst op Boskant  
     
   
     
 
 

DVG wint eerste bekerwedstrijd van Boskant.

De bekercompetitie is voor de meeste clubs niet meer dan een paar oefenwedstrijden met een extra tintje. De meeste clubs hebben nog te maken met de uitloop van de vakantieperiode en zijn dus vaak niet compleet. Eenmaal op het veld komt er toch de wil om te winnen naar boven en kunnen spelers zich toch van hun beste kant laten zien.

DVG speelt in volgorde tegen Boskant, Irene en Avanti om een plaats in de volgende ronde. Boskant was op de zaterdag duidelijk een maatje te klein; vooral in de eerste helft was DVG aan de bal veel beter. De wedstrijd was nog maar net begonnen of het scorebord moest er al aan te pas komen. De Liempdse verdediging moest kennelijk nog even wakker worden maar toen stond het al 0-1. Een aanval over de rechterkant werd afgerond met een voorzet en bij een tweede schietkans was het raak voor Boskant.

DVG raakte niet in paniek en na een kwartiertje voetballen werd de gelijkmaker gescoord. Een onderschepping op het middenveld door Ruud Pijnenburg was de inleiding. Hij kon zo doorlopen en legde af op Tommy van Schijndel die handig de keeper omspeelde, 1-1. Zijn eerste treffer in het shirt van DVG en hopelijk volgen er dit seizoen nog een flink aantal meer.

Een aanval van Boskant over links ging gevaarlijk voorbij aan het doel van Paul Winters, die samen met de teruggekeerde Rens van de Akker, de strijd voor eerste doelman moet aangaan. De tweede treffer van DVG werd door een Boskantste verdediger subtiel langs zijn eigen keeper gewerkt. De voorzet kwam van de voet van Twan van den Broek, 2-1. Een solo van Bas van Houtum werd door de verdediging onreglementair onderbroken en de scheidsrechter, die een gemakkelijke middag beleefde, wees resoluut naar de 11 meter stip. Bas Smulders scoorde beheerst de 3-1. Kort voor rust werd er nog tweemaal gescoord. Een diepe bal op de snelle van Schijndel kwam al stuiterend vrij voor het doel waarna Bas van Houtum, koppend kon scoren, 4-1. Boskant bleef enigszins in het spoor door de 4-2 te maken. Een klutsbal ging via via uiteindelijk in het Liempdse doel.

Na de rust speelde DVG veel rommeliger en Boskant profiteerde van onzekerheden in de Liempdse defensie. Een goede aanval werd een beetje slap ingeschoten waarna er op de lijn nog redding gebracht kon worden. Niet veel later werd het alsnog 4-3 bij een afstandsschot dat via de paal erin ging. Een nieuwe aanval van Boskant ging gevaarlijk voorlangs.

De beslissing viel zo’n kwartier voor tijd. Een uittrap van Paul Winters werd goed doorgekopt en toen de Boskantse verdediger uitgleed had Tommy van Schijndel vrije doorgang: 5-3. Boskant moest de meerdere bekennen en in de slotfase werd er door DVG nog 2 keer gescoord: Een solo van Sander van de Ven werd perfect breed gelegd en Teun Welvaarts scoorde de 6-3. Het slotakkoord was ook voor Teun maar dat was alleen “Ergebnisskosmetic”.

Zaterdag 7 september om 18:00 speelt DVG uit tegen Irene

 
In de andere poulewedstrijd won Avanti met 4-2 van Irene
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor