Wedstrijdverslag: Maliskamp 1 - DVG 1       0 - 1      
 
  DVG naar finale nacompetitie (in Helvoirt)  
     
   
     
 
 

DVG wint na strafschoppen.

Voor beide ploegen was het de eerste wedstrijd in de nacompetitie en bij winst lag volgende week zondag de finale om een plaatsje in de 3e klasse in het verschiet. Als je de kranten moest geloven was de promotie van Maliskamp geen must omdat de spelersgroep volgens het trainersduo “waarschijnlijk te licht zou zijn”. DVG won uiteindelijk na strafschoppen, na een fysiek fel potje “voetbal”.

DVG had in de beginfase zeker moeite met het fysiek harde spel van Maliskamp. In de 4e minuut leek een voorzet van Maliskamp over het doel van Raymon Strik te gaan maar niet voordat deze nog op de bovenkant van de lat stuiterde. Het duurde zo’n kwartiertje voor de eerste kans van DVG. Een verre ingooi van Peter Versantvoort werd weggekopt en Bas Smulders kon uithalen maar schoot over.  Maliskamp miste ook een riante kans toen de bal, na een vrije trap, bij de 2e paal terecht kwam, de aanvaller van Maliskamp schoot echter naast.

Wilco Voets kon tot 2 keer tot schieten maar zijn inzetten leverden niet meer dan een hoekschop op. Een mooie loopactie van Sander van de Ven werd dichtbij de achterlijn van Maliskamp verstoord en de scheidsrechter floot direct voor een penalty. Met Daan Voets achter de bal leek dit een eitje maar Daan bewees ook maar een mens te zijn en schoot naast. Er zat veel spanning op het spel en de spelers van Maliskamp lieten zich niet onbetuigd tegenover de scheidsrechter. Kort voor rust een nieuwe kans voor DVG. Twan van den Broek kon na een combinatie via Bas Smulders en Bas van Houtum, vlakbij het doel net niet uithalen.

De tweede helft was lange tijd zonder kansen, het was wel spannend omdat de ploeg die de score zou openen waarschijnlijk ook zou gaan winnen. Voetballend was DVG wel beter ofschoon Maliskamp daar anders over zal denken. Een paar kleine kansen waren er voor Maliskamp en toen Bas Smulders tegen een 2e gele kaart opliep moesten zijn teammaten een tandje bij zetten om dit te compenseren. Echt sterker werd Maliskamp hierdoor ook niet. Niet veel later kreeg ook Maliskamp een rode kaart en was het dus weer 10 tegen 10. Dit was al kort voor het einde van de reguliere tijd. Luuk van de Ven kopte nog een bal van de lijn na een corner maar het duel stevende af op een verlenging.

Dit werd een echte slijtageslag met meerdere spelers die met kramp te maken kregen. Maar ook kansen aan beide zijden. Bas van Houtum kwam 1 op 1 tegenover de keeper maar scoorde niet, ook een vrije trap van Peter Versantvoort werd stijlvol tot corner verwerkt. Idem bij een lage schuiver van Jurge van de Velden. Aan DVG zijde redde Raymon Strik kort voor het einde. In een 1 op 1 wachtte hij net lang genoeg om te kunnen ingrijpen. De strafschoppen moesten de beslissing brengen.

In het ABBA systeem was het DVG dat de score openende (Bart de Windt) , vervolgens scoorde Maliskamp 2 keer: 2-1. In de beurt van DVG waren het wederom 2 treffers: Daan  Voets en Martijn Caarls: 2-3. Vervolgens miste Maiskamp in hun beurt 1 maal: 3-3. DVG was nu aan zet en met 2 treffers was de strijd beslist: Peter Versantvoort en Wilco Voets waren hiervoor verantwoordelijk.

De ontlading was groot maar volgens de Liempdse supporters wel een verdiende overwinning.

Volgende week speelt DVG de finaleronde tegen het Tilburgse TSV Gudok (Goed Uit De Oogen Kijken). Deze wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld (Bij VV Helvoirt, Sportpark Burg.van Hovell Sportlaan 1 A) en de aftrap is om 14:30 uur.

 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor