Wedstrijdverslag: SDDL 1 - DVG 1       2 - 3      
 
  DVG 1 verzekert zich van 2e plaats  
     
   
     
 
 

Zwaar bevochten maar wel gewonnen

Traditioneel heeft DVG het lastig bij SDDL in Demen. Vandaag was er nog een  extra handicap: een onbespeelbaar en ongelofelijk slecht veld. Zo kaal als de biljartballen van Dick Jaspers en zo hard als het beton van circuit Zandvoort. Het was overigens wel voor de laatste keer dat SDDL thuis voetbalde want volgend jaar is er de fusie met Ravenstein.

Misschien dat daarom de Demenaren zo fel aan de wedstrijd begonnen. De scheidsrechter had het er maar moeilijk mee en floot, zeker in de beginfase, erg pietluttig. Er werd door de thuisploeg constant geappelleerd en het niveau was niet om over naar huis te schrijven. Kansjes waren er voor DVG in de persoon van Sander van de Ven maar de openingstreffer kwam van de thuisploeg. Een bal over de breedte van het veld werd onderschept en het schot van SDDL spits Jordi de Loyer was van grote schoonheid. Raymon Strik had de bal amper gehoord en zijn reactie kwam dan ook te laat: 1-0.

Opnieuw balverlies, nu in de verdediging van DVG, betekende bijna een 2-0 achterstand. De bal ging gelukkig naast het doel. De rust werd bereikt met die ene treffer: 1-0.

DVG had er baat bij om toch met de 3 punten naar huis te gaan en werd gaandeweg sterker. Ondertussen begon het in de lucht ook een beetje te rommelen en onweer dreigde. Martijn Caarls speelde offensiever als voor de rust en bij een bal achter de verdediging werd hij finaal onderuit gelopen door de doelman van SDDL. De scheidsrechter kende een strafschop toe maar moest eerst nog even naar de zijlijn omdat er gevlagd werd. De grensrechter van SDDL had zijn troeven blijkbaar al uitgespeeld want de strafschop bleef overeind. Wie anders dan Daan Voets scoorde onberispelijk: 1-1.

Dit gaf DVG de extra motivatie om vol voor de overwinning te gaan. Een hoekschop, genomen door Wilco Voets werd bij de 1e paal door Bas van Houtum binnen gekopt: 1-2. Lang kon DVG niet genieten van deze voorsprong want door nieuw balverlies op het middenveld werd Jordi de Loyer weer op pad gestuurd en hij scoorde opnieuw: 2-2.

DVG kwam weer op voorsprong maar een goed lopende aanval werd voor buitenspel afgevlagd. Het begon te regenen en het werd ook steeds donkerder. Sander van de Ven ontsnapte aan de verdediging van SDDL en toen de keeper uitkwam was hij kansloos op het mooie lobje: 2-3. De onweersdreiging was de oorzaak van een pauze: alle spelers moesten naar de kleedkamers.  Opmerkelijk genoeg werd de wedstrijd, na zo’n kwartiertje extra rust, weer hervat toen de bliksem eigenlijk het ergste was.

Met nog zo’n 20 minuten te spelen werd het een latertje en SDDL probeerde het afscheid van Ties Klievink met een gelijkspelletje af te sluiten. DVG hield echter stand en sleepte de overwinning uit het vuur. Daar kon een defect (?) scorebord ook niets aan veranderen.

Door deze winst en het gelijke spel van Avesteyn is DVG zeker van de 2e plaats en dus ook de hoogst geklasseerde periode kampioen. Dit geeft recht op een “bye” in de eerste ronde van de nacompetitie. Nijnsel won thuis van Nulandia en kon op de platte kar het kampioenschap vieren.

DVG-2 verloor in de uitwedstrijd tegen Nijnsel-2 met 2-0.

Volgende week staat de laatste competitieronde op het programma en DVG speelt dan thuis tegen het reeds gedegradeerde Ravenstein. Door de eerdere genoemde fusie blijft de nieuwe club toch in de 4e klasse.

 
Stand 4e klasse I
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor