Wedstrijdverslag: Nulandia 1 - DVG 1       0 - 1      
 
  DVG wint met 0-1 van Nulandia  
     
   
     
 
 

Zege houdt DVG in de race.

 

Onder stormachtige omstandigheden heeft DVG vandaag een belangrijke zege geboekt. Uit tegen Nulandia werd kort voor tijd het enige doelpunt gescoord. De wedstrijd werd vooraf gegaan door 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Frans van Beers die eerder deze week overleed. Frans was een bekend gezicht op ons sportpark en dat kan ook niet anders als je al 70jaar lid bent.

De wind had er, na de aftrap, weer een speeltje bij. De wedstrijdbal maakte af en toe rare capriolen en DVG kon hier in de beginfase beter mee overweg dan de thuisploeg. Bas van Houtum kreeg het eerste kansje maar de keeper kon op tijd ingrijpen. Niet veel later werd ook Raymon Strik voor het eerst getest. Een laag diagonaal schot was niet al te moeilijk te stoppen. De volgende kans was weer voor DVG toen de keeper de bal uitverdedigde recht in de voeten van Bas van Houtum. Via Teun Welvaarts kreeg hij de bal weer terug maar de keeper herstelde zijn foutje.

Nuland was weer aan de beurt en door een gevaarlijke carambole via de paal en via Raymon werd de bal door Martijn Caarls corner getikt. Het spel speelde zich vooral af op de rechterkant (vanuit DVG gezien) van het veld en veelvuldig ging de bal, geholpen door de strakke wind, over de zijlijn. DVG probeerde via links de aanval op te zetten en dan met behulp van de wind op rechts door te komen. De beste kans in de 1e helft was voor de thuisploeg. Martijn Caarls stapte snel in en werd gepasseerd. Het afstandsschot ging rakelings langs de paal. Een mooi voorbeeld van de onvoorspelbaarheid van de bal kwam kort voor de rust toen een schot van DVG omhoog ging en normaal ver over het doel zou gaan maar de wind kreeg er vat op en draaide nog gevaarlijk terug. Gescoord werd er niet.

Na rust kreeg de thuisploeg meer balbezit en DVG loerde meer en meer op de counter. Weinig aantekeningen in het boekje dus ook weinig doelgevaar. Een strakke voorzet van Nulandia ging voor het doel langs en werd ternauwernood gemist door een inlopende speler. De maker van het eerste doelpunt zou waarschijnlijk ook de 3 punten kunnen bijschrijven. Nulandia had de eerste en beste kans hierop. 1 op 1 in het oog met DVG doelman was de laatste de winnaar. Via de voet ging de bal over het Liempdse doel. De hoekschop leverde niets op. 

Peter Versantvoort ruimde een bal op en die kwam perfect bij Bas Smulders die een rush inzette. Op weg naar het doel werd hij, net buiten de 16, ten val gebracht. De vrije trap werd door Peter zelf genomen maar raakte het muurtje. De klok tikte voort en zo’n 3 minuten voor het einde kwam Martijn Caarls mee naar voren. Zijn inspeelpass werd door Wilco Voets meteen doorgespeeld naar Bas van Houtum. Via de keeper rolde de bal in het Nulandse doel. Opnieuw dus een winnende van het goudhaantje van DVG. Door deze zege blijft DVG in de race voor de koppositie en dus ook de 3e periode. Volgende week speelt DVG thuis tegen WEC.

Binnen de selectie ontstaan er een aantal vacatures voor het volgende seizoen. DVG is op zoek naar een grensrechter voor DVG-1 en DVG-2 alsmede een trainer/coach voor DVG-2. Belangstellende kunnen een email sturen naar info@dvgliempde.nl.

De DVG dames speelde thuis tegen HVCH-2 en hadden het vanaf het begin af aan moeilijk. Uiteindelijk werd het een 0-5 nederlaag.

 
Stand 4e klasse I
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor