Wedstrijdverslag: Wec 1 - DVG 1       1 - 1      
 
  DVG speelt gelijk tegen WEC  
     
   
     
 
 

DVG deelt de punten met WEC.

In Wijbosch speelde DVG voor het eerst in deze competitie gelijk, na een 1-0 voorsprong werd het een 1-1 remise. Vraag dan altijd is puntje gewonnen of 2 verloren. Ik denk dat iedereen het eens was met deze puntendeling, ofschoon WEC iets meer aanspraak kon maken op de overwinning. Dit is dan met name gebaseerd op de 2e helft.

De eerste mogelijkheid was voor DVG toen een bal goed werd teruggelegd maar er was helaas geen aansluiting om de bal in te schieten. Het duurde niet lang of ook WEC liet van zich horen. Een goed en strak schot van de WEC-aanvaller werd door Raymon Strik in twee instanties onschadelijk gemaakt. Een mooi opgezette aanval begon met een uittrap van Raymon Strik. Via een pass “over de hele” door Wilco Voets werd de bal mooi in de loop meegegeven aan Sander van de Ven. Zijn voorzet eindigde met een kopbal maar die werd mooi gered door de keeper van WEC.

Niet veel later claimde DVG een penalty maar de scheidsrechter gaf slechts een hoekschop. Via een kopbal werd de bal door een rond zwaaiende arm van een WEC-verdediger over de eigen achterlijn geslagen. Jammer dat de VAR niet geraadpleegd kon worden. Het spel ging over en weer en een mooie kans van WEC ging verloren omdat de aanvaller, recht in de zon kijkend, de bal even kwijt leek te zijn.

Vrije trappen voor DVG zorgen dit seizoen veel gevaar. Zo ook een strakke trap van Bas Smulders die door Bart de Windt net werd gemist. DVG kwam kort voor rust op een 0-1. Een voorzet vanaf links ging over de gehele verdediging heen en werd opgepikt door Bas Smulders. Na een mooie stuit werd de bal vol op de wreef genomen en gaf de keeper het nakijken. Bijna werd het 0-2 maar de kopbal werd door de keeper tot corner verwerkt.

Waarschijnlijk zat er meer suiker in de thee van de WEC spelers want DVG was geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. De WEC keeper had zeker zo’n 25 minuten geen enkele poging van DVG op zich af zien komen. Zijn collega aan de overkant had het drukker en was geslagen bij een inzet van WEC. De volley eindigde echter op de lat. DVG kwam niet meer aan voetballen toen en de lange ballen naar voren werden meteen weer ingeleverd. Het steeds verder naar achteren lopen moest wel fout aflopen. De wissels brachten helaas ook niet de ommekeer. Het duurde echter toch nog vrij lang voor de gelijkmaker viel.  Tien minuten voor tijd kon WEC de bal op rechts rustig opbrengen en ongehinderd voorzetten. De kopbal zorgde voor veel ontlading bij de thuisclub: 1-1. Dit gaf de WEC spelers nog meer energie om ook de volle winst te pakken. Dit bleef DVG gelukkig bespaard. Hier was nog wel een prachtige redding van Raymon Strik voor nodig. Een afstandsschot werd onderweg nog licht aangeraakt maar Raymon kon het gelijke spel uit het vuur slepen.

Volgende week speelt DVG, thuis, tegen hekkensluiter Nulandia. Op basis van de 2e helft geeft dit geen garantie op een goed resultaat. Eerdere wedstrijden lieten ook een goed voetballend DVG zien en in die vorm hoeft men van geen enkel team in deze klasse te verliezen.

DVG-2 speelde thuis tegen Blauw Geel 3 wat onderaan de ranglijst staat. Het werd een doelpunten rijk duel. Na een 3-3 gelijke tussenstand liep DVG in de slotfase uit naar een 6-3 overwinning.

De DVG dames speelde ook thuis. De dames van Berghem Sport waren een maatje te groot: 0-7

 
Stand 4e klasse I
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor