Nieuws
 
  DVG 2e in Meierij-Cup 2017  
     
   
     
 
 

DVG wordt 2e in de Meijerij Cup 2017.

In de 2e editie van de Meijerij Cup, welke werd gehouden in de sporthal Theereheide in Sint Michielsgestel, heeft DVG-1 een prachtig resultaat behaald. Het bereikte de finale maar die werd helaas verloren.

Liefst 20 verenigingen schreven zich in en deze werden verdeeld over 4 poules. DVG moest aantreden tegen titel verdediger Helvoirt, Best Vooruit, Ollandia en Boxtel. In de wetenschap dat er maar 2 ploegen door zouden gaan was dit, vooraf gezien, een moeilijke opgave. Bij DVG speelden de volgende spelers: Daan Voets, Mark Faes, Peter Versantvoort, Wilco Voets, Ruud Pijnenburg, Sherryl Sambo, Luuk van de Ven, Twan van den Broek en A1 speler Stijn Knoops en ze werden gecoacht door Martijn Caarls en Sander van de Ven.

De eerste wedstrijd tegen Helvoirt werd ruim verloren (0-4) en daarna leek verder komen schier onmogelijk. Vervolgens werd er gewonnen van Ollandia (3-0) en van Boxtel (1-0) en speelde DVG tegen Best Vooruit gelijk (0-0). In de wedstrijd tegen Ollandia raakte Luuk van de Ven geblesseerd (waarschijnlijk ingescheurde enkelband). Door de andere uitslagen had DVG de kansen niet meer in eigen hand en de laatste poulewedstrijd moest de beslissing brengen. Zowel Best Vooruit als ook Helvoirt hadden aan een gelijk spel voldoende om door te gaan en bij winst van Best zou DVG doorgaan. Na een 2-0 voorsprong van Best kwam Helvoirt nog op gelijke hoogte maar kort voor tijd pakte Best Vooruit alsnog de overwinning en hierdoor was DVG alsnog door naar de kwartfinale.

Via loting werd DVG gekoppeld aan vv Sint Michielsgestel. Dit leek lange tijd op penalties uit te draaien maar de Gestel was hier blijkbaar niet gerust op. De keeper ging als extra aanvaller meespelen en toen de bal op de middenlijn werd verloren kon Wilco Voets de bal onderscheppen en alleen op de terug gelopen keeper af. Balletje breed op Peter Versantvoort betekende een 1-0 voorsprong die niet meer weggeven werd: halve finale tegen ODC.

Hier liep DVG een 0-1 achterstand op en werd, tegen het einde van de wedstrijd,  ook keeper Mark Faes ingezet als extra veldspeler. In een soort van handbalaanval kreeg Mark de bal toegespeeld en een snel geschoten punter was te veel gevraagd voor de ODC doelman: 1-1. Strafschoppen (3x) gingen bepalen wie de finalist zou worden. Voor DVG waren Sherryl, Wilco en Daan trefzeker. Maar ook ODC scoorde 2x. De 3e voor ODC werd genomen door Roel van Lokven en die schoot naast. DVG stond in de finale.

Hierin trof men een “oude bekende” uit de poulefase: Best Vooruit. Best kwam al vrij vroeg op een voorsprong en bij DVG waren de krachten een beetje op. Toen het ook nog 0-2 werd was een tweede plaats het maximale. Uiteindelijk won Best met 0-3.

Al met al een prachtig resultaat in een sterk deelnemer veld alleen erg sneu voor Luuk van de Ven.

Voor alle uitslagen : http://zvsgestel.nl/meierijcup/

 

 
Foto's boxteldigitaal.nl
 
 

Laatste nieuws!

Teamnieuws

Sponsor

Sponsor