• Koninklijke onderscheiding Jan van Lierop

  Daags voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander regent het traditioneel lintjes in de raadszaal van de Gemeente Boxtel. Ook vanmorgen (26 april 2024) was dit weer het geval en daarbij werd ons clublid Jan van Lierop verrast  met een koninklijke onderscheiding.

  Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een driedubbel feest voor Jan en zijn gezin want naast dat hijzelf jarig is op deze dag is ook zijn echtgenote Lies jarig op 26 april. Waar Jan dacht dat zij met z’n allen een dagje naar Haarlem gingen en nog even een paspoort voor dochter Lizanne opgehaald moest worden, liep de dag toch even iets anders.

  Het werd een speciale dag waarbij burgemeester Ronald van Meygaarden uit naam van de koning de versierselen die horen bij deze koninklijke onderscheiding bij Jan mocht opspelden. Hij prees Jan voor zijn grote maatschappelijke inzet op diverse gebieden zoals het verbouwen van D’n Liempdsen Herd en zijn vrijwilligerswerk voor tennisvereniging De Peppelieren en zeker ook voor DVG. In totaal voor 51 jaar vrijwilligerswerk !!

  Jan is al vanaf 1 juli 1963 lid van onze vereniging. Gedurende zijn lidmaatschap heeft Jan zich als vrijwilliger vele uren ingezet voor onze vereniging.
  In de periode 1967 tot 1982 is Jan trainer en/of leider geweest van diverse juniorenteams.
  Hij heeft daarbij minimaal 5 jaar gewerkt als trainer en 10 jaar als leider van een aantal B- en C-teams. In deze periode heeft hij samenwerkt met zijn collega-leiders Bertus Bressers, Hub van Aarle, wijlen Piet van Beers en  de onlangs overleden Ad van der Steen.
  In de jaren 1984-1986 was hij daarnaast ook nog bezorger van ons clubblad De DVG-er.

  Vanaf het seizoen 2021/2022 is Jan weer als vrijwilliger teruggekeerd bij onze club als lid van de maandagochtendploeg waar hij samen met zijn collega’s elke maandagochtend schoonmaakwerkzaamheden en kleine onderhoudswerkzaamheden verricht op ons sportpark.

  De meeste leider/trainers van onze jeugdafdeling beginnen aan deze taak omdat hun eigen kind voetbalt bij onze vereniging. Het bijzondere van Jan is dat hij deze taak jaren uitgevoerd heeft zonder dat hij eigen kinderen bij DVG had spelen. Jan heeft door zijn rustige houding en eerlijke aanpak als leider/trainer altijd een sfeer weten te creëren waarin de spelers zich veilig voelden. In zijn werk is Jan bovendien een perfectionist en werkt hij erg gedegen. Dat geldt voor zijn werk als leider/trainer maar ook voor het onderhoudswerk dat hij uitvoert voor de maandagochtendploeg.  Door zijn bouwkundige achtergrond weet Jan zich ook hier bijzonder nuttig te maken. Jan is daarbij iemand die zelf nooit op de voorgrond wil staan.

  Voor zijn werkzaamheden als DVG-vrijwilliger heeft Jan zich voor langere tijd op bijzondere wijze en belangeloos ingezet voor onze vereniging en onze jeugdspelers en daarmee indirect ook voor de Liempdse samenleving. De koninklijke waardering die hij hiervoor heeft ontvangen is daarmee volkomen verdiend.

  Met trots en vele dank willen wij als DVG daarom Jan van harte feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding.