• Wedstrijdverslag DVG 5 - Skijndol 8
    Een hele zware ochtend

    Eindelijk was het weer zo ver. We mogen de wei weer op. Want door al het kut weer van de afgelopen weken hebben wij al 3 WEKEN niet gevoetbald. 3 WEKEN. Als we het maar niet verleerd zijn. In die tijd heeft Geert Wilders de verkiezingen gewonnen, is sinterklaas in het land gekomen en ook weer vertrokken, en is PSV inmiddels als zo ver uitgelopen op Feyenoord dat de winterbanden op de platte kar kunnen. Onze mannen zijn minder fit dan die van PSV want gisteravond hadden we feest van Jorn, Rik en Juul en dus was ook het gehele team aanwezig op dit feest. Vanochtend waren er dan ook vier mensen te laat inclusief Sjef die de shirtjes uitgewassen had. Ongeveer een kwartier voor de wedstrijd kwam hij aan en dus werd het een korte warming-up.

    De mannen van Skijndol kwamen bekend voor, deze hebben we vorig jaar ook twee keer tegen gehad. Ze zijn ook vrij eenvoudig te herkennen want er zitten er een paar tussen met een vrij extravagant uiterlijk. Van die types die met zijn allen op een tiny-house camping wonen en zelfvoorzienend zijn. Waar ze hun poep gebruiken als mest voor de moestuin en ze alleen stroom hebben bij wind of zon. Ook de halve zool die de vorige keer beide wedstrijden geel pakte voor natrappen is weer aanwezig dus dat belooft weer veel goeds.

    Door een blessure van Jari staat vandaag Niels van de Sande weer op goal. Gisteravond werd hem zelfs dronken beloofd dat hij vandaag aanvoerder mog zijn. In het begin van de wedstrijd gaat het een beetje op en neer. Tom krijgt voor ons een kans en Niels houd er een knappe bal uit van Schijndel. Na een krap half uurtje spelen maakt Roy met een prachtige volley in het zijnet de eerste treffer van de wedstrijd. Alleen jammer dat het in onze eigen goal is en dus kijken we tegen een achterstand aan. Het was een matige pot vanuit ons die we eigenlijk helemaal niet hoeven te verliezen. Jorn Voets had dezelfde mening en gaat met een prachtige solo drie verdedigers en de keeper voorbij waarna hij rustig in kan tikken. We gaan dan ook met een gelijkspel de rust in.

    In de rust zijn we allemaal van mening dat we deze wedstrijd niet mogen verliezen. Alleen jammer dat we dan 5 minuten na rust meteen de 1-2 tegen krijgen uit een corner. Hun man stond helemaal vrij ongedekt en kon binnenwerken. Heel de tweede helft gebeurt er vrij weinig. Het werd wat grimmiger in het veld omdat die halve zolen van Schijndel zich niet kunnen gedragen. Met nog 10 minuten op de klok besluiten we Gijs als extra spits door te schuiven en dit werpt zijn vruchten af. Hij maakt in de 90e minuut de gelijkmaker en de bank is in extase. Maarrrrr net zoals eerder in de wedstrijd staan we bij een corner tegen niet op te letten en kopt iemand vrij binnen. In de blessuretijd geven we het alsnog weg. We verliezen met 3-2. Een zware ochtend, zowel mentaal als de hoofdpijn van gister avond. Het beste medicijn tegen een kater is opnieuw gaan drinken. In de kantine vanmiddag is de Irish Pub Party van het 7e dus daar gaan we van die flinke Guinness pints naar binnen harken.