• Wedstrijdverslag DVG 5 - Avanti 6
  11-11 Eist zijn tol

  De fitheid is ver te zoeken bij sommige nadat ze gister Oeteldonk onveilig hebben gemaakt. Jan heeft de Durps al niet meer gehaald en moest eerder staken. Draagt vandaag wel een toepasselijke aanvoerdersband. Ribke was afgeschreven en wist van gekkigheid niet meer wat hij moest doen onder toeziend oog van vader Gino. Wie wel fit was is Sjef die na weken van afwezigheid en blessureleed eindelijk weer zijn opwachting maakt. Het is een heerlijk beeld als je Stefan met een flinke kater een laatste sprintje ziet trekken om optijd in de kantine te zijn. Maar het moment dat de deur open gaat de klok op 9.16u springt wat dus een boete betekend.

  Avanti start de wedstrijd vol energie en zetten hoog druk. Wij blijven proberen er onderuit te voetballen en dit gaat nog niet heel slecht. Die hoge druk houdt Avanti niet lang vol en na een kwartier spelen is het DVG dat het balbezit domineert. Juul staat ondanks enorme koppijn te strooien met balletjes op het middenveld. Normaal gesproken hebben we op de bank genoeg buurt als Stefan wissel zit maar vandaag is hij gruwelijk tam. Hij heeft het flink druk met zijn eigen om alles in zijn maag te houden. Na een klein half uurtje wisselt Avanti en niet veel later vraagt Roy ook een wissel aan. Een flink staaltje zelfkennis ligt hier aan ten grondslag. De man die er in kwam was zo gigantisch snel en hier had Roy geen zin. Jari staat een prima pot te keepen en houdt ons met twee goede reddingen op de been. Sjef die als linksbuiten op het formulier staat is vaker te vinden als linksback en speelt zijn man prima uit de wedstrijd. We gaan de rust in met 0-0 maar in de tweede helft zullen we het moeten doen zonder drie spelers die het vandaag heel goed doen. Sjef en Jorn van den Heuvel spelen vandaag maar één helft na terugkomen van een blessure. Jari geeft aan niet verder te kunnen met zijn knie en dus gaat supporter Niels van de Sande op goal. Freek geeft ook aan dat hij gewisseld wil worden.

  Direct na rust valt Thijn geblesseerd uit en komt Freek weer in. Bij Stefan was het ook te merken in het veld dat hij gisteren de 11e vd 11e heeft gevierd. Zijn eerste balcontact levert direct een corner voor de tegenpartij op. Zijn grip-controlschoenen lieten hem even in de steek. Zijn tweede balcontact was een mislukte voorzet die toevallig nog voor de voeten van Tom kwam. Helaas kwam Tom niet verder dan een schot die de keeper makkelijk kon oppakken. Daarna sloeg de vlam even in de pan. Na een fel duel trapte de tegenstander van Rik T na en sprong meteen heel de DVG bank op. Dit gebeurde achter de rug van de verder goed fluitende scheids en die kwam even verhaal halen bij de grens van Avanti. De grens kwam toen met de legendarische woorden dat er niks aan de hand is maar de speler wel direct gewisseld moest worden om hem rustig te houden. Dit zegt al genoeg over hem.

  Hierna zagen we de keeper van Avanti een afstandschot van mini Marcel net onder lat wegtikken. Uit de daaruit voortkomende en goed genomen corner( ik noem geen namen maar hij schijnt gisteren langer dan 2 werkdagen incl pauze gezopen te hebben op de 11e vd 11e) kopt Gijs hem keurig in het hoekje: 1-0. Het spel gaat nog steeds gelijk op maar na een lange bal van onze gelegenheidskeeper Niels en netjes verlengen van Youri komt de bal bij Tom. Die gaat goed het duel aan en al vallend schiet hij de bal in de lange hoek 2-0.

  Het spel blijft op en neer gaan maar beide teams worden niet gevaarlijk. Het wordt wel grimmiger, duels worden harder en Avanti lijkt meer en meer gefrustreerd te raken dat ze niet door onze verdediging komen. Iedereen werkt hard, zelfs Stefan zien we zweten. Bij een corner van Avanti wordt onze keeper gehinderd en de scheids fluit terrecht af. Daar waren er twee spelers van Avanti niet mee eens en na veelvuldig commentaar op de leiding worden de beide spelers op de bon geslingerd en mogen ze er tien min af. De laatste tien minuten stond Avanti dus met 9 man maar hadden ze veel balbezit. Ze creëerden alleen geen kansen. De hele wedstrijd stond onze verdediging als een huis en we hadden ook twee uitstekende keepers. Wij kwamen ook niet meer tot grote kansen dus de eindstand is 2-0 geworden. Zwaar bevochten maar mooie overwinning mannen!